De Vespercantorij werd namelijk in 1994 opgericht, een initiatief van de plaatselijke Raad van Kerken, om te voorzien in de behoefte aan periodieke vieringen met alle accent op hoogwaardige kerkmuziek, naast een sober aandeel van het gesproken Woord. In de afgelopen 14 jaar heeft deze cantorij uit de volle breedte van het repertoire geput en ook in iedere viering een Psalm in een bijzondere bewerking ten gehore gebracht.

 

Jean Telder (1937) studeerde orgel aan het voormalige Hilversums conservatorium bij Johan Spelde en behaalde de Kerkmuziekbevoegdheid I voor orgel en cantoraat.

Vanaf 1952 was hij als organist verbonden aan diverse Utrechtse kerken, daarna als cantor-organist van de Goede Herderkerk te Hilversum en tot 2005 van de Maria Christinakerk te Den Dolder.

Bijna vijfentwintig jaar heeft hij mede inhoud gegeven aan de orgelbespelingen en de kerkmuzikale programma's, zoals deze tot voor kort via de NCRV op Radio IV werden uitgezonden.

Op orgelbouwkundig gebied heeft hij in den lande vele adviezen uitgebracht, zowel op het gebied van nieuwbouw als restauratie.

Als orgelbouwer heeft hij meegewerkt aan de bouw van een aantal kist- en huisorgels, gebouwd in opdracht van zowel de vakman als de amateur op orgelgebied. Zelfstandig bouwde hij een viertal instrumenten.

Als organist is hij nog steeds actief en geeft concerten in den lande; als cantor geeft hij leiding aan de Vespercantorij, een koor dat op project-basis meewerkt aan Vespervieringen, zoals deze in Soest door de Raad van Kerken worden georganiseerd.