Marca Hanegraaff studeerde aanvankelijk Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Haar liefde voor het zingen ontdekte zij in een later stadium waarbij zij zanglessen ontving van Clara Mesdag, Bas Ramselaar en Corrie Pronk.

 Momenteel bevindt zij zich in de afrondende fase van haar studie Solozang aan de Schumann Academie, waarbij zij wordt gecoacht door tenor Geert Berghs.

Marca geeft regelmatig liedrecitals, samen met haar vaste begeleider David Jansen.

Ook als koorzangeres is zij actief. Zij maakt deel uit van Capella Isalana o.l.v. Klaas Stok en het Nederlands Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld.

Zij zong in het solistenensemble Tettix o.l.v. Kurt Equiluz, bij PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken, in het Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens en Marc Soustrot en in het Nederlands Studenten Kamerkoor en het Hollands Vocaal Ensemble, beiden o.l.v. Cees Rotteveel.

Verder zong zij in koorprojecten met dirigenten als Jos Vermunt, Jos van Veldhoven Reinier Wakelkamp, Anthony Zielhorst en Johan Rooze, en werkte mee aan de opera Achnaton van Philip Glass door Muziektheater Hollands Diep/Het Nederlands Ballet Orkest o.l.v. Neal Stulberg, en aan de opera l’Enfant et les sortilèges van Maurice Ravel o.l.v. Dirk-jan Horringa.

Ook werkte zij mee aan een cd-opname van Ensemble Bouzignac o.l.v. Eric van Nevel.

Marca heeft een zanglespraktijk in Soest. Daarnaast geeft zij cursussen stemvorming en “a prima vista” van blad zingen aan volwassenen en themamuzieklessen aan kinderen.