Kim Stockx begon in 2005 haar studie blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar had ze les van Dorothea Winter en Daniël Brüggen; ze behaalde in 2009 haar diploma.

Tijdens deze vierjarige studie volgde ze masterclasses bij enkele ongeëvenaarde professionals als Reine-Marie Verhagen, Peter van Heyghen, Sebastian Marq, Christina Pluhar, Wilbert Hazelzet, Frank de Bruine, Charles Toet en Patrick Ayrton.

Kim deed mee aan diverse concoursen, met goed gevolg. Ze won het "Laureaten concours" in Veldhoven in 2004 en het "24 karaats" concours in 2005.

Kim behaalde in juni 2012 haar tweede bachelordiploma barokfagot, klassiek fagot en dulciaan aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is op dit moment bezig het het behalen van haar mastertitel onder begeleiding van haar docenten Donna Agrell en Wouter Verschuren. Ze werkt onder andere samen met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Charles Toet, Jos Vermunt, Christina Pluhar, Andrew Parrot en Nicolette Moonen. Ze heeft in binnen- en buitenland (Japan, Spanje, Frankrijk) opgetreden met gezelschappen als het Residentie Bachorkest, Sinfoniëtta Geleen, La Ritirata, La Dichosa Fantasia en Red Rose Four.

In april 2012 werd Kim uitgekozen voor het Barokorkest van de Europese Unie 2012.