Jean Telder (1937) studeerde orgel aan het voormalige Hilversums conservatorium bij Johan Spelde en behaalde de Kerkmuziekbevoegdheid I voor orgel en cantoraat.

Vanaf 1952 was hij als organist verbonden aan diverse Utrechtse kerken, daarna als cantor-organist van de Goede Herderkerk te Hilversum en tot 2005 van de Maria Christinakerk te Den Dolder.

Bijna vijfentwintig jaar heeft hij mede inhoud gegeven aan de orgelbespelingen en de kerkmuzikale programma's, zoals deze tot voor kort via de NCRV op Radio IV werden uitgezonden.

Op orgelbouwkundig gebied heeft hij in den lande vele adviezen uitgebracht, zowel op het gebied van nieuwbouw als restauratie.

Als orgelbouwer heeft hij meegewerkt aan de bouw van een aantal kist- en huisorgels, gebouwd in opdracht van zowel de vakman als de amateur op orgelgebied. Zelfstandig bouwde hij een viertal instrumenten.

Als organist is hij nog steeds actief en geeft concerten in den lande; als cantor geeft hij leiding aan de Vespercantorij, een koor dat op project-basis meewerkt aan Vespervieringen, zoals deze in Soest door de Raad van Kerken worden georganiseerd.

 

                

Tjalling Roosjen is sinds september 1974 als cantor-organist aan De Open Hof verbonden. Aanvankelijk was de piano ‘zijn’ instrument. Mede door zijn vader, die vele jaren achtereen kerkorganist was, werd ook zijn belangstelling voor het orgel en de kerkmuziek gewekt. Als autodidact leerde hij het koninklijke instrument bespelen, een studie die hij op kerkmuzikaal vlak afrondde door in 1978 kerkmuziekbevoegdheid lll te behalen voor zowel orgel als cantoraat.

In de diverse vervolgbundels op het Liedboek voor de Kerken, de bundels ‘Zingend Geloven’, is een aantal melodieën van zijn hand opgenomen. Ook als componist is hij autodidact.

Naast de concertagenda voor de zondagmiddagconcerten in de Soester De Open Hof is zijn naam te vinden op verscheidene concertagenda's elders in den lande.