Chris Bragg

Chris Bragg werd in 1980 geboren te Stirling (Schotland). Na een periode als ‘organ scholar’ van Dunblane Cathedral heeft hij zijn Bachelor orgelstudie voltooide aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama te Glasgow waar zijn orgeldocenten George McPhee en Michael Harris waren. Deze studie rondde hij in 2002 af met de hoogste onderscheiding.

Sinds 2002 woont Chris Bragg in Nederland waar hij in 2005 zijn tweede fase orgel aan het Conservatorium van Amsterdam heeft afgesloten (docent: Pieter van Dijk). Chris Bragg studeerde ook kerkmuziek, klavecimbel en klavichord. Als koorbegeleider werd hij uitgezonden op zowel de Nederlandse als de Britse radio.

Hij is tweede organist van de Bergkerk in Amersfoort en geeft regelmatig soloconcerten, vaak samen met violiste Emma Jones. Als solist trad hij op in Nederland, Groot Brittanië, Zweden, Finland en Duitsland. Verder is Chris Bragg actief als docent, recesent, koorbegeleider, en vertaler. Als commissielid van het Alkmaarse “Orgelfestival Holland” is hij één van de medeorganisatoren hiervan.

Voor meer informatie, kijk a.u.b. op www.chrisbragg.nl

 

 

 

Emma Jones (geen foto) werd in 1979 in St Helens (Engeland) geboren. Zij studeerde viool bij Kyra Humphreys aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama te Glasgow en bij Johannes Leertouwer aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij privélessen bij Alexander Kerr. Tevens was zij actief deelnemer aan masterclasses van oa Levon Chilingirian en Monica Huggett. Thans werkt ze op freelance-basis bij onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en Holland Symfonia.

Emma Jones speelt op een viool van Riccardo Antoniazzi (1895), in bruikleen van de NMF. Tijdens concerten met Chris Bragg gebruikt Emma Jones verschillende soorten strijkstokken, afhankelijk van de periode waarin de muziek werd gecomponeerd.