Brigit de Klerk werd in 1962 te Haarlem geboren in een muzikaal milieu. Haar vader, de organist Albert de Klerk was een grote inspirator voor haar muzikale ontwikkeling. Zij studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Walter van Hauwe en Kees Boeke. Zij volgde workshops bij Frans Brüggen en Paul van Nevel. Na haar studie genoot zij zanglessen bij Bernadette Bouthoorn.

Brigit is een allround musicus en werkt freelance als blokfluitiste en als zangeres.

Als blokfluittiste concerteerde zij met haar vader en andere organisten (Leo van Doeselaar, Gemma Coebergh, Gonny van der Maten, Tinka Wechtenbruch in Duo Aeolus e.a.) en ad hoc met Het Haarlems Bach Ensemble, Loeki Stardust Quartet en Barocco Locco.

Als zangeres zingt zij in Doulce Memoire en ad hoc als solist bij verschillende koren en muziekgezelschappen.

Zij dirigeerde het vocaalensemble Pur Sang en blokfluitgroep Casa Musica. Heden dirigeert zij het schoolorkest van de Rudolf Steinerschool, geeft workshops bij het Nederlandse Pijpersgilde en verzorgt zij de muzikale omlijsting van poppentheater KaKaKel.

Brigit de Klerk geeft blokfluitles op de Haarlemse Koorschool en geeft privé les. Momenteel bereidt zij zich voor op het bouwen van bamboefluiten met kinderen.